ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
2 τσιπούρες
2 μέτριες πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 λεμόνι
2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
100ml ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι πιπέρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, κόβουμε σε φέτες και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα και το ξερό κρεμμύδι κομμένο και αυτό σε λεπτές φέτες και αλατοπιπερώνουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις τσιπούρες πολύ καλά, χαράζουμε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια του ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές καθώς και εσωτερικά.Βάζουμε στην κοιλιά του κάθε ψαριού 2 φέτες λεμόνι και ένα κλαδάκι ρίγανη.
Απλώνουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα βάζουμε τη μισή ποσότητα από τις πατάτες με τα κρεμμύδια. Βάζουμε πάνω δύο φέτες ντομάτα και τοποθετούμε τη μία τσιπούρα, περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο και το χυμό από το μισό λεμόνι.
Κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα και μεταφέρουμε σε ένα ταψί, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τη δεύτερη τσιπούρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε από τη λαδόκολλα και μεταφέρουμε σε πιάτο.
Καλή επιτυχία!