Σοκολατενιοι κουραμπιεδες
250γρ. φρέσκο βούτυρο
200γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
30ml κονιάκ ή λικέρ
80γρ.κακάο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
400γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
100γρ. ωμά αμύγδαλα
80γρ. σταγόνες σοκολάτα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα σε μέτρια θερμοκρασία.
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και σπάμε ελαφριά σε γουδί ή σε multi.
Ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για 10 λεπτά να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα.
προσθέτουμε το κονιάκ, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Σε ένα Μπολ αναμειγνύουμε το κακάο, το αλεύρι, το μπέικίν πάουντερ και κοσκινίζουμε.
Ρίχνουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να ενσωματωθούν μέσα στη ζύμη.
Πλάθουμε μπαλάκια περίπου 30 γραμμαρίων και πιέζουμε ελαφριά στην μέση, τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
Αφού είναι έτοιμοι βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με ελάχιστη άχνη ζάχαρη.