ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ & PORK TOST ΥΦΑΝΤΗ
1kg πατάτες βρασμένες
3 κουταλιές αλεύρι
100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 αυγό, αλάτι, πιπέρι
Για την γέμιση
100γρ. τυρί κρέμα
150γρ. mix τυριών
150γρ. pork tost ΥΦΑΝΤΗ κομμένο σε μικρά κομμάτια
πιπέρι
Για το πανάρισμα
100γρ. αλεύρι
100γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
Προσθέτουμε το αλεύρι,την παρμεζάνα,το αυγό, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το τυρί κρέμα, ρίχνουμε το mix τυριών και το pork tost κομμένο σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε
λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε το μείγμα.
Για να φτιάξουμε τις πατατοκροκέτες, βρέχουμε τα χέρια μας και χωρίζουμε τον πουρέ πατάτας σε 15-18 μπάλες.
Παίρνουμε μία μπάλα στο χέρι και πιέζουμε με το άλλο ώστε να δημιουργήσουμε ένα φύλλο.
Τοποθετούμε στη μέση ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε στη μέση πλάθοντας ξανά σε μπάλα.
Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τελειώνουμε με όλες τις πατατοκροκέτες.
Για το πανάρισμα, αδειάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο, τη φρυγανιά σε ένα άλλο και χτυπάμε τα αυγά σε ένα τρίτο.
Περνάμε τις πατατοκροκέτες πρώτα από το αλεύρι στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 4-5 πατατοκροκέτες.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να χρυσίσουν.
Βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σερβίρονται ζέστες αλλά τρώγονται ευχάριστα και κρύες.
Καλή επιτυχία!