ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ η ΦΩΤΟΚΟΛΥΒΑ ΜΕ ΣΩΣ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ
100gr. φασόλια ξερά
100gr. φακές
100gr. ρεβίθια
8 ντοματίνια κομμένα σε καρέ
½ πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρέ
1 αγγούρι με το φλοιό κομμένο σε καρέ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
80ml ελαιόλαδο
Για τη σώς
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ ταχίνι
30ml νερό
αλάτι - πιπέρι
χυμό από μισό λεμόνι
Από την προηγούμενη το βράδυ βάζουμε να μουλιάσουν σε αρκετό νερό με μισό κουταλάκι αλάτι σε διαφορετικά μπολάκια, τα φασόλια και τα ρεβίθια.
Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε τα όσπρια που έχουμε μουλιάσει, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράζουμε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την φακή και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μισή ώρα.
Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Μεταφέρουμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το αγγούρι, τα ντοματίνια, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Σε ένα μπολάκι αδειάζουμε την μουστάρδα, το ταχίνι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και ρίχνουμε σταδιακά το νερό μέχρι να έχουμε την επιθυμητή ρευστότητα. Προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με τη σώς τα όσπρια και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!