ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
6 φύλλα κρούστας ή Βηρυτού
Για γέμιση
500γρ. φρέσκο γάλα
70γρ. σιμιγδάλι ψιλό
80γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
30γρ. Φυτίνη με βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Για άλειμμα:
70γρ. Φυτίνη με βούτυρο
Για πασπάλισμα:
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει για 10 λεπτά. Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει, όχι να καεί. Πάνω στον πάγκο της κουζίνας απλώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας και ραντίζουμε με βούτυρο, στρώνουμε πάνω σε αυτό άλλα πέντε φύλλα ραντίζοντας με βούτυρο ενδιάμεσα. Παίρνουμε το έκτο φύλλο, διπλώνουμε στη μέση και ξανά διπλώνουμε στα τέσσερα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα. Τοποθετούμε στη μέση από τα πέντε φύλλα και ρίχνουμε τη γέμιση μόνο πάνω στο φύλλο που διπλώσαμε. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων και δημιουργούμε ένα πακετάκι. Ραντίζουμε με βούτυρο την επιφάνεια και μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί από την πλευρά που είναι οι ενώσεις προς τα κάτω, βουτυρώνουμε την λεία επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά αντιστάσεις. Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και μεταφέρουμε σε μία πιατέλα ή ξύλο κοπής. Κόβουμε σε μικρές μερίδες και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Η συνταγή μας θα βγάλει τέσσερα μεγάλα κομμάτια μπουγάτσας.
Καλή επιτυχία!