ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ TRATA
2 συσκευασίες τόνο TRATA 2x160gr. σε νερό
200γρ. πατάτες βρασμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αυγό
20ml ούζο
30ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Σουρώνουμε τον τόνο, τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τις βρασμένες πατάτες αφού πρώτα έχουμε λιώσει σε πουρέ.
Προσθέτουμε το αυγό,την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ούζο, το ελαιόλαδο, την φρυγανιά και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε πολύ καλά, κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μπολ για 1 ώρα στο ψυγείο.
Χωρίζουμε το μίγμα σε τέσσερα μέρη και πλάθουμε τέσσερα μπιφτέκια.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε
τα μπιφτέκια 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.