ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ BIANCO
1 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου ξαρμυρισμένος
100ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
4 πατάτες σε χοντρές φέτες
2 καρότα σε φέτες
1 κουταλιά μαϊντανό
Χυμό από δύο λεμόνια
Αλάτι – Πιπέρι
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις πατάτες και τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν για 5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε ελαφριά. Ακουμπάμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και προσθέτουμε τον μαιντανό ψιλοκομμένο, περιχύνουμε με μία κούπα ζεστό νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου μισή ώρα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό. Αφού είναι έτοιμο, περιχύνουμε το φαγητό με τον χυμό λεμονιού και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά ώστε να πάει παντού. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία!