ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΥΔΙΑ ΚΟΚΚΑΛΗ
500gr. γαρίδες καθαρισμένες
500gr. μύδια χωρίς κέλυφος
400gr.λιγκουίνι ή σπαγγέτι
Για τη σάλτσα
100ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά πελτέ
60ml ούζο
1/3κ.γ πάπρικα καυτερή
1/2 κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι - πιπέρι
Ξεπαγώνουμε τα θαλασσινά (φυσιολογικά από την κατάψυξη στο ψυγείο).
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε για μισό λεπτό να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και αφαιρούμε σε ένα πιάτο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μύδια, σοτάρουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε κι αυτά στο πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε στον πάτο του τηγανιού μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη πάπρικα, τη ζάχαρη και αλατίζουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.
Εντωμεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό και αφού ψηθούν σουρώνουμε και μεταφέρουμε μέσα στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα θαλασσινά, τον βασιλικό ανακατεύουμε ξανά, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε το χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζέστη.
Καλή επιτυχία!