ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ TRATA
80ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά καρέ
1/2 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά καρέ
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
200γρ. κριθαράκι μέτριο
5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
700ml ζωμό λαχανικών
40ml ούζο
αλάτι, πιπέρι
2 κουτάκια τόνο καπνιστό πικάντικο TRATA
ξύσμα από ένα λεμόνι, χυμό από μισό λεμόνι
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν, ρίχνουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2 ακόμα λεπτά.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι.
Αφού είναι έτοιμο ρίχνουμε τον τόνο σουρωμένο και ανακατεύουμε απαλά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Ρίχνουμε ελάχιστο ωμό ελαιόλαδο φρέσκο τριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Καλή επιτυχία!