ΚΡΕΠΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
Για τις κρέπες
500ml γάλα φρέσκο
50γρ. λιωμένο βούτυρο
3 αυγά
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
230γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
Για τη γέμιση
30γρ. βούτυρο
30γρ. αλεύρι
300ml γάλα φρέσκο
1 πρέζα αλάτι, πιπέρι
200γρ. κτόπουλο της Μάρως με λεμόνι
200γρ. τριμμένη γραβιέρα
Για το ταψί
βούτυρο για άλειμμα
150ml γάλα εβαπορέ
50γρ. τριμμένη γραβιέρα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και τα αυγά, χτυπάμε πολύ καλά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς.
Βάζουμε την ζάχαρη, το αλάτι και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν οι σβώλοι ώστε να έχουμε ένα ρευστό χυλό. Τέλος, αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Ρίχνουμε στη μέση μείγμα με μία μεγάλη κουτάλα και κουνάμε κυκλικά να πάει το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Αφήνουμε να ψηθεί από τη μία πλευρά και γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Κρατάμε τις κρέπες στην άκρη και φτιάχνουμε την γέμιση.
Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το αλλαντικό κομμένο σε μικρά κομμάτια και την τριμμένη γραβιέρα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο.
Παίρνουμε μία κρέπα και την άκρη βάζουμε μία γενναία κουταλιά από τη γέμιση. Διπλώνουμε τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε ρόλο.
Μεταφέρουμε τις κρέπες σε ένα βουτυρωμένο ταψί την μία δίπλα στην άλλη με την ένωση προς τα κάτω.
Περιχύνουμε με το γάλα εβαπορέ και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την τριμμένη γραβιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να σταθούν και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!