ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
1 κιλό κοκκινόψαρο
1 κίλο μπάμιες φρέσκες ή κατεψυγμένες
Χυμό από 1 λεμόνι
150ml ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
4 μεγάλες ντομάτες
2 κουταλιές μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Για τις μπάμιες
Χυμό από 1 λεμόνι ή 20ml ξύδι ή χυμό από αγουρίδα
Αλάτι
Πλένουμε το κοκκινόψαρο και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με το χυμό από ένα λεμόνι και αλατίζουμε, κρατάμε στην άκρη για να χρησιμοποιήσουμε στην συνταγή.
Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε το κοτσάνι από τις μπάμιες τις πλένουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε χυμό από ένα λεμόνι ή το ξύδι ή στύβουμε τα άγουρα σταφύλια και παίρνουμε τον χυμό τους (αγουρίδα), αλατίζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, αφήνουμε για 15 έως 20 λεπτά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε τις μπάμιες και προσεκτικά ανακατεύουμε για λίγο για να μην κομματιαστούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις 3 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη και αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε τις μπάμιες σε ένα ταψί ή μία γάστρα και τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια το κοκκινόψαρο. Κόβουμε σε φέτες την ντομάτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε μισή κούπα νερό, ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 έως 35 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία!