ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ KALLIMANIS
600γρ. καλαμάρια KALLIMANIS καθαρισμένα
50ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100ml άσπρο κρασί
1 κουταλιά μουστάρδα
1/2 κουταλάκι κάρυ
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
1 κουτάλια ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το κρεμμύδι και το σκόρδο
ψιλοκομμένα ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα καλαμάρια και ανακατεύουμε για 2'.
Σε ένα ποτήρι βάζουμε το κρασί, τη μουστάρδα, το κάρυ και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε το φαγητό, αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3' ακόμα σε μέτρια θερμοκρασία.
Τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε ιδανικά με βραστό ρύζι.
Καλή επιτυχία !