ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ KALIMANNIS ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Για το σπανάκι
1kg σπανάκι
100 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 ματσάκια μάραθο ή άνηθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
αλάτι, πιπέρι
Για τα καλαμάρια
700gr.καλαμάρια KALLIMANIS
1 ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
150ml κόκκινο κρασί
100ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μάραθο και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι σε μέτρια κομμάτια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Παράλληλα πλένουμε και κόβουμε τα καλαμάρια σε μέτρια κομμάτια, τα βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πιούν τα υγρά που θα κατεβάσουν. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδιμε το σκόρδο. Περιμένουμε λίγο, ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν.
Μεταφέρουμε τα χόρτα μέσα στην κατσαρόλα με τα καλαμάρια και αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό ώστε να δέσουν οι γεύσεις. Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε φεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!