ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ DIGESTIVE
Για την βάση
220 γραμ. μπισκότα digestive
80 γραμ. βούτυρο
Για την κρέμα
1lt φρέσκο γάλα
80 γραμ. κορν φλάουρ
30 γραμ. κακάο
150 γραμ. ζάχαρη
40 γραμ. βούτυρο
200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για την γκανάς
200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για τη μαρμελάδα φράουλα
300 γραμ. φράουλες
100 γραμ. ζάχαρη
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη βάση του γλυκού. Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει. Στη συνέχεια, θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα πολυμηχάνημα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα σαν βρεγμένη άμμο. Κρατάμε στην άκρη το μείγμα για να χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το κακάο και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και κρατάμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και ζεσταίνουμε σε μία μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η γκανάς.
Σε ποτήρια ή σε μπολάκια ή ακόμα και σε μία στρογγυλή φόρμα στρώνουμε τα μπισκότα και πιέζουμε απαλά με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας και τέλος καλύπτουμε με την γκανάς.
Αφήνουμε το γλυκό για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Εντωμεταξύ φτιάχνουμε την μαρμελάδα φράουλα. Πλένουμε τις φράουλες και κόβουμε στα τέσσερα. Λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο για τον πουρέ ώστε να σπάσει ελάχιστα το φρούτο.
Μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά εωσότου απορροφήσει τα υγρά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Αφού έχουν περάσει 2 ώρες και το γλυκό μας έχει παγώσει, περιχύνουμε με την μαρμελάδα φράουλα και κρατάμε για άλλη 1 ώρα στο ψυγείο.
Τέλος σερβίρουμε με φράουλες.
Καλή επιτυχία!