ΓΕΜΙΣΤΑ
4 μεγάλες ντομάτες
4 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες )
2 κολοκύθια
2 μελιτζάνες
2 πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
½ ματσάκι δυόσμο
½ ματσάκι μαϊντανό
250γρ Ρύζι Καρολίνα
200ml ελαιόλαδο
1/3 κουταλάκι κύμινο
Χυμό ενός λεμονιού
Ζάχαρη
Αλάτι – Πιπέρι
Αρχικά πλένουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Κόβουμε τα καπάκια και αδειάζουμε προσεκτικά με ένα μικρό κουταλάκι ή το ειδικό εργαλείο τη σάρκα. Στις ντομάτες θα πρέπει να πασπαλίσουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη.
Ξύνουμε στον χοντρό τρίφτη ή ψιλοκόβουμε την γέμιση των λαχανικών σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ξυσμένο.
Ρίχνουμε το ρύζι, τον δυόσμο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα μπαχαρικά και τέλος τα 100ml ελαιόλαδο καθώς και το χυμό από μισό λεμόνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα λαχανικά έως ? .
Στο ταψί, αλατίζουμε λίγο εξωτερικά τα λαχανικά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το υπόλοιπο χυμό λεμονιού καθώς και μισό φλιτζάνι νερό.
Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα. 15 λεπτά πριν είναι έτοιμο, ξεσκεπάζουμε για να πάρουν χρώμα.
Καλή επιτυχία !