ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ & ΠΕΝΝΕΣ
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
300γρ. πέννες
80 ml ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3 άσπρα μανιτάρια
30 ml ούζο
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι , πιπέρι.
Αφήνουμε τις γαρίδες να ξεπαγώσουν σε ένα σουρωτό.
Βράζουμε τις πέννες σε αρκετό αλατισμένο νερό για όσο χρόνο να γράφει η συσκευασία, σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε εξωτερικά τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί ή ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να γυαλίσουν, ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες , ανακατεύουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2’ μέχρι δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε τις πέννες και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!