ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΙΚΑΣΕ
500 γραμ. καθαρισμένες γαρίδες
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσο
80 ml άσπρο κρασί
1 μεγάλο μαρούλι
1/2 ματσάκι άνηθο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
800 ml Ζωμό λαχανικών
Αλάτι πιπέρι
Για αυγoλέμονο
Χυμό από 2 λεμόνια
1 αυγό
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, σοτάρουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε σε ένα πιάτο. Με το ελαιόλαδο που έχει μείνει στην κατσαρόλα σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαρούλι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 2 λεπτά. Εντωμεταξύ φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο και χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε τον κρόκο και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού σταγόνα σταγόνα ανακατεύοντας συνεχώς. Συμπληρώνουμε με ζωμό από το φαγητό ανακατεύοντας. Τέλος, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνουμε με το αυγολέμονο. Κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!