ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ
2 κιλά αρνί μπούτι
θαλασσινό αλάτι 4VITA
πιπέρι 4VITA
3 κυδώνια
3 κρεμμύδια
1 ολόκληρο σκόρδο
Για τη μαρινάδα
150ml ελαιόλαδο
χυμό από ένα πορτοκάλι
χυμό από ένα λεμόνι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα λεμόνι
150ml κόκκινο κρασί
30ml κονιάκ
3 κ.σ. πετιμέζι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 τριμμένη ντομάτα
1 ξύλο κανέλας
4 καρφάκια γαρίφαλο
4 κόκκους μπαχάρι
Αρχικά πλένουμε το αρνί, στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές.
Μεταφέρουμε το αρνί σε μια γάστρα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στην μέση, το σκόρδο κομμένο με το φλοιό και αυτό στη μέση.
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, τα ξύσματα, το κρασί, το κονιάκ, το πετιμέζι, την μουστάρδα, τη ντομάτα, το ξύλο κανέλας, τα γαρίφαλα, το μπαχάρι και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε το αρνάκι και αλείφουμε με τα χέρια μας, αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.
Αφήνουμε εκτός ψυγείο για λίγο και καθαρίζουμε τα κυδώνια, κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και αφαιρούμε τα σπόρια.
Αλατοπιπερώνουμε τα κυδώνια και αδειάζουμε μέσα στη γάστρα, κλείνουμε με το καπάκι ή με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2 ώρες. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό.
Καλή επιτυχία!